Vztahy mezi Československem a Řeckem v období počátků studené války - Musulisová, Eva (2010)
Předložená práce zachycuje vývoj československo-řeckých diplomatických styků v kontextu mezinárodních vztahů v období počátků studené války. Diplomatické vztahy jsou sledovány zejména s ohledem na pohnuté události v obou zemích a v návaznosti na soudobé dění na poli světových velmocí. Pramennou základnu práce tvoří materiály čerpané z fondů Archivu Ministerstva zahraničních věcí ČR.