Mezinárodní námořní konference - Kozlová, Marcela; Sato, Alexej, 1952-; Rožek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této práce je najít, popsat a vysledovat budoucí trendy ve vývoji námořních liniových konferencí. Námořní doprava hraje klíčovou roli ve světovém obchodě a s postupující globalizací její důležitost dále narůstá. Současně stále více dominuje světovému obchodu kontejnerová doprava. Tu v současnosti čeká řada zásadních změn a výzev. Práce má dvě části. V jedné je probráno, co to vlastně liniové konference jsou, jak vznikly a jaký byl jejich dosavadní vývoj. V druhé se snažím dobrat možných závěrů, jak se situace vyvine do budoucna, po té co vypršela platnost poslední jejich výjimky. Také jsem do práce zahrnula kapitoly o současných nejdůležitějších námořních cestách a přístavech.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses