Specifika v obchodě a podnikání s Bulharskem na příkladu vybraných firem - Katev, Stefan; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Staykova, Ralitsa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
První kapitola se zaměřuje na politický systém Bulharska, který je zpracován ve třech podkapitolách z hlediska institucionální struktury státního aparátu, zahraničně-politické orientaci země a legislativního rámce pro podnikání v Bulharsku. Druhá kapitola charakterizuje nejdůležitější trendy ekonomické situace Bulharska v oblastech makroekonomického prostředí, platební bilance a státních financí. Třetí a čtvrtá kapitola popisuje sociálně-kulturní prostředí a technologickou úroveň Bulharska. Pátá kapitola shrnuje vývoj česko-bulharské obchodní spolupráce před i po roce 1989. Šestá kapitola charakterizuje společnost SOR Libchavy, spol. s r.o. Sedmá kapitola charakterizuje společnost KOOL Trading, spol. s r.o.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Bulharsko; bakalářské práce; Bulgaria; bachelor's theses