Vedení účetnictví v roce 2009 v Agrodružstvu Načeradec - Javorská, Petra (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá účetnictvím v zemědělství. Základním cílem je zachycení způsobů pořízení, oceňování, odpisování a vyřazení biologických aktiv. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. V první části jsou popsána dlouhodobá a oběžná biologická aktiva, která jsou dále rozčleněna na živočišnou a rostlinnou výrobu. Druhá část je zaměřena na pratickou ukázku účtování v konkrétním zemědělském družstvu.