Srovnání postavení muslimů ve Francii a v Holandsku - Kadlecová, Gabriela; Havlová, Radka, 1975-; Jeníčková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce s názvem "Srovnání postavení muslimů ve Francii a v Holandsku" se zabývá situací, ve které se nacházejí vyznavači islámu v těchto dvou zemích. Nejdříve je v práci hodnoceno, jakou imigrační politiku hlásají Francie a Holandsko v rámci EU. Poté jsou vyhodnocovány názory, které mají jednotlivé politické strany zastoupené ve francouzském a holandském parlamentu na imigrační politiku. Třetím aspektem jsou média, konkrétně největší deníky. V potaz je brána také činnost muslimských organizací v těchto dvou zemích. Nakonec je vytvořena určitá syntéza, která hodnotí, jak tyto přístupy ovlivňují situaci muslimů ve Francii i v Holandsku. Hlavním cílem této bakalářské práce je najít nejen hlavní rozdíly mezi postavením muslimů ve Francii a v Holandsku, ale také vyhodnotit, v čem je situace této etnické skupiny v analyzovaných zemích stejná.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; Francie; politické strany; média; bakalářské práce; France; political parties; media; bachelor's theses