Daňový systém Dánska - Dyškant, Jan; Vítek, Leoš, 1970-; Nachtigalová, Marika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Předmětem práce je daňový systém Dánska. Práce se snaží vystihnout nejdůležitější skutečnosti dnešní podoby daňového systému Dánska a nastínit významné milníky jeho cesty, kterými musel projít, aby dosáhl dnešní podoby a dobré kvality. Po celou dobu výkladu dodržuje práce základní členění daní na daně přímé a daně nepřímé. Výjimku z tohoto pravidla tvoří popis struktury celkových daňových příjmů, kde je použita metodika členění daní podle Organizace pro ekonomický rozvoj a spolupráci (OECD). Práce charakterizuje jednotlivé druhy daní, které utvářejí tento daňový systém. Při charakteristice každé daně se popisují její základní konstrukční prvky, jako jsou: předmět daně, sazby daně, slevy na dani, odpočty daně. Při zachycení vývoje daňového systému se zaměřuje práce nejdříve na všeobecný popis celé fáze vývoje. Kvůli velkému časovému rozsahu vývoje sleduje práce podrobněji jen určitou část tohoto procesu., tato část probíhala v letech 1987 až 2007. Pro lepší možnost představy dnešní podoby a vývoje daňového systému Dánska používá práce řadu číselných dat, které jsou přehledně uspořádány do tabulek, nebo grafů.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; Dánsko; bakalářské práce; Denmark; bachelor's theses