Posouzení vypovídací schopnosti predikčních modelů - Urban, Ondřej; Strnad, Lucien; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Předmětem této práce je aplikace bonitních a bankrotních modelů na dvou společnostech a posouzení, zda jsou modely schopné obě společnosti správně zařadit. Modely jsou použity na společnostech Hartmann-Rico a.s., která je v dobré finančně-ekonomické situaci, a Pliva-Lachema, která byla ohrožena úpadkem a od 1. 1. 2010 je v likvidaci. První část je věnována problematice na teoretické úrovni. Ve druhé části je tato problematika aplikována na obě společnosti a je zhodnoceno, s jakou přesností byly společnosti ohodnoceny jednotlivými modely. V závěru bude vyhodnocena vypovídací schopnost modelů.
Vedoucí práce: Lucien Strnad
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční analýza; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses