Vývoj zahraničního obchodu ČR s Brazílií - Novotná, Hana (2010)
Práce na téma Vývoj zahraničního obchodu ČR s Brazílií analyzuje strukturu a perspektivu vývoje mezinárodních obchodních vztahů mezi Brazílií a Českou republikou. Cílem této práce je zachycení základních a ekonomických charakteristik Brazílie a jejich dopadu na vývoj zahraničního obchodu s ČR. Dále se práce zabývá komoditní strukturou dováženého či vyváženého zboží. Na základě vzájemného obchodu jsou také zmíněny nejvýznamnější firmy v této oblasti. V závěru práce je přiblížena perspektiva budoucího vývoje.