Finanční analýza podniku Ostravské komunikace a.s. - Dudová, Martina (2010)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci společnosti Ostravské komunikace, a.s. z pohledu externího uživatele na základě dostupných dat z výročních zpráv za roky 2005 až 2009. Práce je rozdělena do dvou základních částí. První z nich popisuje metodický aparát s použitými finančními ukazateli, druhá se zabývá interpretací jednotlivých ukazatelů, snaží se najít příčinu jejich výskytu a v případě potřeby navrhnout jistá doporučení.