Segmentace trhu a shluková analýza - Zuzák, Jaroslav; Vilikus, Ondřej; Hebák, Petr, 1940-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o možnostech využití statisticko-analytických nástrojů při segmentaci trhu, tedy marketingového konceptu, který je v úvodu práce stručně představen. Teoretická část je soustředěna především na problematiku shlukové analýzy - nejznámější a nejčastěji používané algoritmy, jejich předpoklady a z toho plynoucí možnosti využití a případná omezení. V praktické části je provedena segmentační studie návštěvníků galerií a muzeí na základě proměnných životního stylu a volnočasových aktivit. Segmenty jsou dále popsány i pomocí jiných proměnných, aby si čtenář mohl vytvořit plastičtější obraz o jednotlivých segmentech návštěvníků či "nenávštěvníků" galerií a muzeí.
Vedoucí práce: Ondřej Vilikus
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; shluková analýza; segmentace trhu; bakalářské práce; cluster analysis; market segmentation; bachelor's theses