Postavení Baskicka v rámci Španělska - Kadlecová, Markéta; Havlová, Radka, 1975-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Baskicko je jednou ze 17 autonomních oblastí Španělska, v jehož rámci má výjimečné postavení. Cílem této práce je představit Baskickou autonomní oblast a specifika baskického nacionalismu. První dvě kapitoly pojednávají o hlavních faktorech baskického nacionalismu, příčinách jeho vzniku a zabývají se také vývojem baskické autonomie až do současnosti. Dále práce věnuje pozornost roli teroristické organizace ETA, jejímu vývoji a vlivu na baskickou politickou scénu. Poslední kapitola shrnuje postavení Baskicka z politického a ekonomického hlediska a porovnává jeho pozici s dalšími dvěma autonomními oblastmi - Katalánskem a Galicií.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; Španělsko; bakalářské práce; Spain; bachelor's theses