Transevropské dopravní sítě a východní rozšíření EU - Kluch, Radek (2010)
Práce se zabývá dopravní problematikou Evropské unie, konkrétně pojednává o Transevropských dopravních sítí. Zabývá se jejich vývojem, systémem financování, současnými projekty a zapojením České republiky do tohoto systému. Blíže je taky rozebrána úloha systému Galileo. Cílem práce je poskytnout podrobný přehled o Transevropských dopravních sítí, analyzovat současný stav sítě a zhodnotit význam dopravních sítí pro mezinárodní obchod. Upozorňuje na problémy, které se v současnosti objevují a které bude potřeba co nejdříve řešit. Práce navrhuje i některá řešení pro dané problémy. Prací bylo zjištěno, že Transevropské sítě jsou velmi dobrým projektem, který má budoucnost.