Transevropské dopravní sítě a východní rozšíření EU - Kluch, Radek; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá dopravní problematikou Evropské unie, konkrétně pojednává o Transevropských dopravních sítí. Zabývá se jejich vývojem, systémem financování, současnými projekty a zapojením České republiky do tohoto systému. Blíže je taky rozebrána úloha systému Galileo. Cílem práce je poskytnout podrobný přehled o Transevropských dopravních sítí, analyzovat současný stav sítě a zhodnotit význam dopravních sítí pro mezinárodní obchod. Upozorňuje na problémy, které se v současnosti objevují a které bude potřeba co nejdříve řešit. Práce navrhuje i některá řešení pro dané problémy. Prací bylo zjištěno, že Transevropské sítě jsou velmi dobrým projektem, který má budoucnost.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; doprava; bakalářské práce; transportation; bachelor's theses