Příčiny a projevy finanční a ekonomické krize v Irsku - Beránková, Kateřina; Antoš, Ondřej; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce je analýzou chování vybrané malé otevřené ekonomiky v období probíhající finanční a hospodářské krize. Úvodní část práce se věnuje popisu teorií hospodářského cyklu, hospodářské politiky a analýze jevu finanční nestability coby faktoru ovlivňujícího cyklus reálné ekonomické aktivity. Ve druhé, stěžejní části textu jsou nejdříve diskutovány historické předpoklady, zdroje růstu a nastavení hospodářské politiky Irska. Prostřednictvím relevantních statistických ukazatelů se práce zaměřuje na empirickou analýzu vnitřní a vnější rovnováhy ekonomiky, a to zvlášť v období před krizí a v době jejího průběhu. V souvislosti s globální finančně-ekonomickou krizí jsou zkoumány kanály šíření, její projevy a použité hospodářsko-politické nástroje ke zmírnění dopadu krize v zemi.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Irsko; bakalářské práce; Ireland; bachelor's theses