Ochrana životního prostředí a konkurenceschopnost EU - Ježová, Zdeňka; Bič, Josef; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá vzájemným vztahem ochrany životního prostředí a konkurenceschopnosti Evropské unie. Na začátku práce je uvedeno, proč se ochrana životního prostředí dostala do popředí zájmu, a jak postupný vývoj vedl až ke vzniku samostatné politiky ochrany životního prostředí v Evropské unii. Hlavním úkolem práce je chrakterizovat vzájemný vztah mezi ekonomickými a ekologickými cíli v EU. Popsána je jak politika ochrany životního prostředí EU a její vliv na konkurenceschopnost EU, tak současná strategie EU na rozvoj její konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; udržitelný rozvoj; konkurenceschopnost; ochrana životního prostředí; bakalářské práce; sustainable development; competitiveness; environmental protection; bachelor's theses