Konkurencieschopnosť EÚ po 10. rokoch realizácie lisabonského procesu (makroekonomický pohľad) - Strážnický, Matúš; Bič, Josef; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Konkurencieschopnosť národných štátov a regionálnych zoskupení je v dnešnom globálnom svete často spomínaný pojem. Mnohokrát však nevieme čo sa pod týmto pojmom skrýva. Bakalárska práca sa snaží charakterizovať Európsku konkurencieschopnosť, identifikovať procesy jej zvyšovania a snaží sa ju prepojiť s makroekonomickou rovinou. Práca ďalej identifikuje veličiny, ktoré podstatne ovplivňujú možnosti konkurencieschopnosti a komparuje ich s vybranými štátmi. V závere sa pokúša zhodnotiť do akej miery bola snaha o zvyšovanie konkurencischopnosti úspešná a snaží sa predstaviť možné trendy jej budúceho smerovania.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses