Vzdělání jako determinanta rozvoje v Subsaharské Africe - Běhounková, Mája; Steinmetzová, Dana; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce se zabývá současným stavem vzdělání v rozvojových zemích, především v Subsaharské Africe. První kapitola je věnována roli vzdělání v rozvoji zemí a současnému stavu vzdělání ve světě. Druhá kapitola se zabývá regionem Subsaharské Afriky jakožto oblastí, ve které je situace ve vzdělání alarmující. Kapitola poskytuje komplexní přehled o tomto regionu - o jeho charakteristice a o aspektech, které situaci ve vzdělání ovlivňují. Třetí kapitola je věnována případové studii Keni. Kapitola se zabývá charakteristikou země, její socioekonomickou situací a jejím systémem a stavem vzdělání.
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Keňa; bakalářské práce; Kenya; bachelor's theses