Rwanda riešenie problému HIV/AIDS - Miškufová, Beáta (2010)
Cieľom práce je predstaviť Rwandu, štát nachádzajúci sa v Subsaharskej Afrike, ako krajinu, ktorá sa snaží odpútať od závislosti na zahraničnej pomoci. Vláda, prostredníctvom rôznych projektov, bojuje proti chudobe, snaží sa zlepšiť zdravotný systém a s ním súvisiacu epidémiu malárie, tuberkulózy a HIV/AIDS. Súčasná situácia epidémie HIV/AIDS vo svete a v Rwande je spomenutá v druhej kapitole. Posledná kapitola práce sa venuje konkrétnemu Multi-sektorálnemu HIV/AIDS projektu, financovanému Svetovou bankou, ktorého cieľom bolo posilniť prevenciu a zlepšiť starostlivosť o infikovaných pacientov v Rwande.