Rwanda riešenie problému HIV/AIDS - Miškufová, Beáta; Steinmetzová, Dana; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cieľom práce je predstaviť Rwandu, štát nachádzajúci sa v Subsaharskej Afrike, ako krajinu, ktorá sa snaží odpútať od závislosti na zahraničnej pomoci. Vláda, prostredníctvom rôznych projektov, bojuje proti chudobe, snaží sa zlepšiť zdravotný systém a s ním súvisiacu epidémiu malárie, tuberkulózy a HIV/AIDS. Súčasná situácia epidémie HIV/AIDS vo svete a v Rwande je spomenutá v druhej kapitole. Posledná kapitola práce sa venuje konkrétnemu Multi-sektorálnemu HIV/AIDS projektu, financovanému Svetovou bankou, ktorého cieľom bolo posilniť prevenciu a zlepšiť starostlivosť o infikovaných pacientov v Rwande.
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Rwanda; bakalářské práce; Rwanda; bachelor's theses