New Labour - třetí cesta - Görčöš, Ivan; Kovář, Martin, 1965-; Tumis, Stanislav, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ve své bakalářské práci "New Labour - Třetí cesta" bych rád analyzoval vnitřní hospodářskou politiku Velké Británie uplatňované Labouristickou stranou vedenou Tony Blairem. Základní otázkou celé práce bude - existuje třetí cesta? Zůstala Labouristická strana pod vedením Tonyho Blaira ještě stále levicová? Nebo se z ní stala strana pravicová? Můžeme mluvit o pojmu post-thatcherismus? Podařila se myšlenka třetí cesty a odklon od labouristickcýh tradičních hodnot a keynesiánství? Práci započnu již kolem roku 1979, kdy se Labour Party přesouvá do opozice. Hlavní část práce bude tvořit období, kdy se do čela strany dostává Tony Blair a začíná odklon od tradičního labouristického pojetí politiky. Zejména s přihlédnutím k jeho programu New Labour, New Life For Britain. Rozdělím ji podle jednotlivých vítězných volebních období. Zaměřím se na politiku týkající se daní, inflace, pracovních míst, výdajů na zdravotnictví a nebo změny ve školství. Práci ukončím v roce 2007, kdy úřad ministerského předsedy převzal Gordon Brown.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; hospodářská politika; Velká Británie; bakalářské práce; economic policy; Great Britain; bachelor's theses