Zrušení obchodní společnosti - Dobešová, Michaela (2010)
Moje práce je zaměřena na zrušení obchodní společnosti s likvidací. Skládá se ze dvou částí -- teoretické (kapitoly 2 -- 5) a praktické (kapitola 6). V teoretické části se po obecném úvodu do problematiky (právní úprava, základní pojmy) věnuji podrobněji důvodům pro zrušení obchodní společnosti. Dále pojednávám o likvidaci, likvidátorovi a o průběhu likvidačního procesu. Krátce se zmiňuji i o tom, jak se postupuje v případě zrušení předlužené společnosti. V praktické části ukazuji na příkladu konkrétní obchodní společnosti, jak by probíhalo její zrušení s likvidací. Je zde vidět, jaké kroky musí společníci a likvidátor učinit od rozhodnutí o zrušení společnosti až po její výmaz z obchodního rejstříku.