Zrušení obchodní společnosti - Dobešová, Michaela; Kalinová, Miluše, 1952-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Moje práce je zaměřena na zrušení obchodní společnosti s likvidací. Skládá se ze dvou částí -- teoretické (kapitoly 2 -- 5) a praktické (kapitola 6). V teoretické části se po obecném úvodu do problematiky (právní úprava, základní pojmy) věnuji podrobněji důvodům pro zrušení obchodní společnosti. Dále pojednávám o likvidaci, likvidátorovi a o průběhu likvidačního procesu. Krátce se zmiňuji i o tom, jak se postupuje v případě zrušení předlužené společnosti. V praktické části ukazuji na příkladu konkrétní obchodní společnosti, jak by probíhalo její zrušení s likvidací. Je zde vidět, jaké kroky musí společníci a likvidátor učinit od rozhodnutí o zrušení společnosti až po její výmaz z obchodního rejstříku.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses