Efekty přímých zahraničních investic v Olomouckém kraji - Fabiánová, Radka (2010)
Závěrečná práce pojednává o přímých zahraničních investicích a jejich dopadech na Olomoucký kraj. Na začátku práce jsou zmíněny teoretické pojmy týkající se problematiky zahraničních investic. Dále je nastíněn stav investičního prostředí v České republice a rozebrána jeho struktura. Poslední kapitola se věnuje ekonomickému postavení, struktuře přímých zahraničních investic a jejich efektům na kraj. V závěru je zhodnocen investiční potenciál kraje a navrhnuto řešení na zlepšení stávajícího ekonomického postavení.