Efekty přímých zahraničních investic v Olomouckém kraji - Fabiánová, Radka; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Mančalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Závěrečná práce pojednává o přímých zahraničních investicích a jejich dopadech na Olomoucký kraj. Na začátku práce jsou zmíněny teoretické pojmy týkající se problematiky zahraničních investic. Dále je nastíněn stav investičního prostředí v České republice a rozebrána jeho struktura. Poslední kapitola se věnuje ekonomickému postavení, struktuře přímých zahraničních investic a jejich efektům na kraj. V závěru je zhodnocen investiční potenciál kraje a navrhnuto řešení na zlepšení stávajícího ekonomického postavení.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses