Kombinovaná doprava, její provozovatelé v ČR - Dvořáková, Eva (2010)
Práce je zaměřena na kombinovanou dopravu v České republice. Teoretická část obsahuje úvodní informace o intermodálních ložných jednotkách a o jednotlivých dopravních prostředcích, využívaných při kombinované dopravě. Druhá část, praktická, pak charakterizuje druhy kombinované dopravy využívané v České republice, četnost užívání, operátory kombinované dopravy a terminály, využívané při překládkách ze silničního nákladního vozu na železniční. V textu je také popsán současný trend, spolu s možnostmi financování kombinované dopravy pomocí vypsaných programů.