Role kurzových režimů v měnových krizích - Vránová, Jana; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce se zabývá rolí kurzových režimů v měnových krizích. V první kapitole jsou objasněny základní pojmy týkající se měnového kurzu, např. kotace, směnitelnost, centrální parita. Ve druhé kapitole jsou dopodrobna popsány jednotlivé režimy a zachycena jejich role při krizích. Třetí kapitola vysvětluje pojem měnové krize obecně, její příčiny a důsledky. Na to navazuje kapitola o krizi koruny v roce 1997. Pátá kapitola analyzuje vliv přijetí nadnárodní měny na vývoj makroekonomických ukazatelů.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses