Majetková podstata v insolvenčním řízení - Metzová, Nika (2010)
Tato práce se zabývá insolvenčním řízením a především majetkovou podstatou, která je jeho důležitou součástí při řešení dlužníkova úpadku. Cílem práce je podat ucelený pohled na majetkovou podstatu z níž budou uspokojeni dlužníkovi věřitelé, informovat o jejím rozsahu, obsahu, způsobu nakládání a dispozičních oprávněních v průběhu celého řízení. Dále se práce zabývá možnostmi zpeněžení majetkové podstaty a následným uspokojením věřitelů z výtěžku ze zpeněžení. Práce je pro lepší porozumění tématu doplněna o názorné příklady a soudní judikaturu.