Majetková podstata v insolvenčním řízení - Metzová, Nika; Hásová, Jiřina, 1954-; Kropáčová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce se zabývá insolvenčním řízením a především majetkovou podstatou, která je jeho důležitou součástí při řešení dlužníkova úpadku. Cílem práce je podat ucelený pohled na majetkovou podstatu z níž budou uspokojeni dlužníkovi věřitelé, informovat o jejím rozsahu, obsahu, způsobu nakládání a dispozičních oprávněních v průběhu celého řízení. Dále se práce zabývá možnostmi zpeněžení majetkové podstaty a následným uspokojením věřitelů z výtěžku ze zpeněžení. Práce je pro lepší porozumění tématu doplněna o názorné příklady a soudní judikaturu.
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; insolvenční řízení; bakalářské práce; insolvency proceedings; bachelor's theses