Komparativní postavení Bavorska v SRN - Tichý, Ondřej (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o hospodářské situaci SRN a její největší spolkové země Bavorska. Dále čtenáři nabízí stručný historický vývoj Bavorska a popis jeho politického systému. Zabývá se mezinárodním obchodem této spolkové země s důrazem na export. S tím souvisí i popis opatření předložených bavorskou vládou na podporu exportu v době hospodářské krize. V závěrečné části tato práce nabízí srovnání těchto opatření s těmi, která byla v České republice představena Národní ekonomickou radou vlády.