Mandatorní výdaje v ČR - nemocenské pojištění - Ulip, Jan; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
První část práce obsahuje vymezení a charakteristiku mandatorních výdajů. Věnuje se jejich vývojovým trendům a problémům, které jsou s nimi úzce spjaty. Druhá část práce zkoumá jednu ze složek mandatorních výdajů a to nemocenské pojištění, přičemž hlavní důraz je kladen na nemocenské. Podchyceny jsou především změny v nemocenské a jejich dopady na systém nemocenského pojištění ve smyslu: příjmů, výdajů, průměrného procenta pracovní neschopnosti a průměrné doby trvání jednoho případu pracovní neschopnosti. Práce zachycuje i vztah mezi výší mzdy a nemocností.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; nemocenské pojištění; bakalářské práce; sickness insurance; bachelor's theses