Živnostenské podnikanie v ČR - Daniš, Michal (2010)
Práca sa zaoberá vymedzením živnostenského podnikania v Českej republike. Oboznamuje s podmienkami, ktoré musí osoba splniť, aby sa mohla stať živnostníkom. Vymedzuje, aké činnosti sú a aké nie sú živnostenským podnikaním. Opisuje aké sú práva a povinnosti kontrolných pracovníkov a kontrolovaných osôb, ukazuje priebeh živnostenskej kontroly. V závere sa práca orientuje na problematiku prostitúcie ako činnosti vyžadujúcej si právnu úpravu, zdôvodňuje klady a zápory regulácie prostitúcie a nastoluje príklady ako riešili problém prostitúcie iné krajiny.