Živnostenské podnikanie v ČR - Daniš, Michal; Kalinová, Miluše, 1952-; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práca sa zaoberá vymedzením živnostenského podnikania v Českej republike. Oboznamuje s podmienkami, ktoré musí osoba splniť, aby sa mohla stať živnostníkom. Vymedzuje, aké činnosti sú a aké nie sú živnostenským podnikaním. Opisuje aké sú práva a povinnosti kontrolných pracovníkov a kontrolovaných osôb, ukazuje priebeh živnostenskej kontroly. V závere sa práca orientuje na problematiku prostitúcie ako činnosti vyžadujúcej si právnu úpravu, zdôvodňuje klady a zápory regulácie prostitúcie a nastoluje príklady ako riešili problém prostitúcie iné krajiny.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses