Mezinárodní obchod se sírou a kyselinou sírovou - Čengerová, Helena (2010)
Tato práce je zaměřena na mezinárodní obchod se sírou a kyselinou sírovou. Hlavním záměrem této práce je ukázat, jak důležité jsou tyto chemikálie téměř ve všech odvětvích průmyslu a pokusit se o analýzu trhu s těmito komoditami. Vyrobené, spotřebované a obchodované objemy jsou značné a ovlivňují mezinárodní obchod jako celek. První a druhá část pojednává o výskytu síry, výrobě kyseliny sírové a jejich využití. Čtvrtá část je zaměřena na jejich dlouhou historii a konečně pátá a šestá kapitola popisují samotný mezinárodní obchod. Jsou zde ukázáni hlavní výrobci, spotřebitelé a proudy obchodních toků. Poslední kapitola se snaží vysvětlit neobvyklý vzestup cen síry a kyseliny sírové v letech 2006 až 2008 a také najít důvody tohoto výkyvu.