Smluvní zajištění námořní přepravy - Zuzánková, Aneta; Sato, Alexej, 1952-; Božek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem bakalářské práce je podat ucelený přehled o námořní přepravě zboží, především co se týče průběhu její realizace a smluvního zajištění. V první části práce jsou definovány základní dokumenty, které jsou v námořní přepravě využívány. Důraz je kladen na konosament využívaný zejména během liniových přeprav a Charter Party, na jejímž podkladě probíhají trampové přepravy. Druhá část práce se zabývá pojištěním v námořní přepravě a odpovědností námořního dopravce, která je v současné době odlišně upravena několika smlouvami.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses