Efektivní sazby daně z příjmů právnických osob - Čuříková, Hana; Kubátová, Květa, 1952-; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Ve své bakalářské práci se věnuji efektivní sazbě daní z příjmů právnických osob v České republice. Efektivní neboli implicitní daňová sazba je ukazatel, který měří skutečné daňové zatížení jednotlivých států. Je to taková sazba, která v sobě zohledňuje nejen statutární, respektive nominální sazbu daně, ale také další aspekty daňového systému, které mají vliv na celkovou výši zaplacené daně. V první a druhé části práce se zabývám jednotlivými efektivními daňovými sazbami a jejich vypovídací schopností. Třetí část je analytická. Cílem práce je porovnat efektivní daňové sazby vybraných podniků v České republice a vysvětlit, co je ovlivňuje. Taková analýza je provedena formou grafů.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses