Postavenie Indie vo svetovej ekonomike - Hercegová, Jana (2010)
Práca sa zaoberá súčasnou situáciou indickej ekonomiky a jej pozíciou vo svetovej ekonomike. V prvej kapitole je opísaný stručný vývoj indickej ekonomiky od získania nezávislosti a tiež aktuálny vývoj vybraných makroekonomických ukazovateľov, priamych zahraničných investícií a zahraničného obchodu. Ďalej je charakterizovaný aj dopad krízy na indickú ekonomiku. Druhá kapitola sa zameriava na silné a slabé stránky indickej ekonomiky. Tretia kapitola sa venuje komparácii čínskej a indickej ekonomiky a vzájomným čínsko-indickým vzťahom.