Postavenie Indie vo svetovej ekonomike - Hercegová, Jana; Steinmetzová, Dana; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práca sa zaoberá súčasnou situáciou indickej ekonomiky a jej pozíciou vo svetovej ekonomike. V prvej kapitole je opísaný stručný vývoj indickej ekonomiky od získania nezávislosti a tiež aktuálny vývoj vybraných makroekonomických ukazovateľov, priamych zahraničných investícií a zahraničného obchodu. Ďalej je charakterizovaný aj dopad krízy na indickú ekonomiku. Druhá kapitola sa zameriava na silné a slabé stránky indickej ekonomiky. Tretia kapitola sa venuje komparácii čínskej a indickej ekonomiky a vzájomným čínsko-indickým vzťahom.
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Čína; bakalářské práce; China; bachelor's theses