Těžba ropy ve světě současné a budoucí trendy - Kuška, Petr; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá komplexní analýzou ropného průmyslu. Je přiblížena historie těžby a popsán trh s ropou, kde jsou analyzována naleziště, produkční kapacity nebo ceny. Je také nastíněna prognóza budoucího vývoje. V práci jsou uvedeny nejvýznamější nekonvenční způsoby těžby a jejich budoucnost. Jsou také analyzovány největší ropné společnosti a je popsána jejich historie, produkce a pravděpodobný budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; ložiska ropy; ropa; bakalářské práce; petroleum deposits; petroleum; bachelor's theses