Komparace možností vstupu českých firem na trhy států Perského zálivu - Koutová, Tereza (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám šesti zeměmi Perského zálivu (SAE, Saúdská Arábie, Kuvajt, Bahrajn, Katar, Omán). Nejprve uvádím všeobecnou charakteristiku, jež zahrnuje informace z oblasti geografie, demografie, politiky, kultury a v neposlední řadě ekonomiky těchto zemí. Ve stěžejní části práce zhodnocuji spolupráci s Českou republikou a uvádím zkušenosti dvou konkrétních firem, jež v této části světa úspěšně obchodují. V závěrečné části se zaměřuji na perspektivní odvětví ve státech Perského zálivu a uvádím doporučení podnikatelům, kteří by uvažovali o vstupu na tamější trh.