Komparace možností vstupu českých firem na trhy států Perského zálivu - Koutová, Tereza; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Zaza, Yasar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám šesti zeměmi Perského zálivu (SAE, Saúdská Arábie, Kuvajt, Bahrajn, Katar, Omán). Nejprve uvádím všeobecnou charakteristiku, jež zahrnuje informace z oblasti geografie, demografie, politiky, kultury a v neposlední řadě ekonomiky těchto zemí. Ve stěžejní části práce zhodnocuji spolupráci s Českou republikou a uvádím zkušenosti dvou konkrétních firem, jež v této části světa úspěšně obchodují. V závěrečné části se zaměřuji na perspektivní odvětví ve státech Perského zálivu a uvádím doporučení podnikatelům, kteří by uvažovali o vstupu na tamější trh.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Omán; Katar; Bahrajn; Kuvajt; Saúdská Arábie; bakalářské práce; Oman; Qatar; Bahrain; Kuwait; Saudi Arabia; bachelor's theses