Porovnání programového vybavení v oblasti regresní analýzy - Kramulová, Jana; Řezanková, Hana, 1956-; Löster, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této bakalářské práce je kvalitativní srovnání devíti softwarových produktů v oblasti regresní analýzy. Kromě čtyř statistických programů jsou do analýzy zařazeni i dva zástupci ekonometrických programů, dva programy určené pro matematické modelování a Microsoft Excel. Programy jsou hodnoceny z mnoha hledisek (například import dat, práce s chybějícími údaji, kvalita výstupu, možnosti grafů atd.). Regresní analýza je v práci použita jako metoda pro prokázání závislosti velikosti ekologické stopy na HDP na osobu států světa a dále závislosti ekologické rezervy nebo deficitu na biokapacitě. Programy jsou hodnoceny pomocí srovnávací analýzy.
Vedoucí práce: Hana Řezanková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses