Čína a její potenciál v současné světové ekonomice - Blažková, Lucie (2010)
Ve své bakalářské práci charakterizuji ekonomický vliv Číny na okolní svět 21. století, aktuální stav její ekonomiky a z něho plynoucí potenciál stát se předním hráčem současné světové ekonomiky, jímž v době globální finanční krize, za které svou bakalářskou práci píši, oproti konkurenčním ekonomikám oplývá. První kapitola se zabývá vzestupem čínské ekonomiky až na současnou úroveň jedné z velmocí a aktuálními výzvami jejího dalšího rozvoje. Druhá kapitola je věnována vnitřnímu potenciálu země - aktuálnímu vývoji HDP včetně jeho stinných stránek a vývoji měnové politiky podhodnoceného jüanu. Třetí kapitola se orientuje na vnější potenciál čínské ekonomiky - na její exportní politiku, vývoj zahraničního obchodu a přímých zahraničních investic.