Čína a její potenciál v současné světové ekonomice - Blažková, Lucie; Hnát, Pavel, 1981-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Ve své bakalářské práci charakterizuji ekonomický vliv Číny na okolní svět 21. století, aktuální stav její ekonomiky a z něho plynoucí potenciál stát se předním hráčem současné světové ekonomiky, jímž v době globální finanční krize, za které svou bakalářskou práci píši, oproti konkurenčním ekonomikám oplývá. První kapitola se zabývá vzestupem čínské ekonomiky až na současnou úroveň jedné z velmocí a aktuálními výzvami jejího dalšího rozvoje. Druhá kapitola je věnována vnitřnímu potenciálu země - aktuálnímu vývoji HDP včetně jeho stinných stránek a vývoji měnové politiky podhodnoceného jüanu. Třetí kapitola se orientuje na vnější potenciál čínské ekonomiky - na její exportní politiku, vývoj zahraničního obchodu a přímých zahraničních investic.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Čína; bakalářské práce; China; bachelor's theses