Postavení SRN v rámci evropského integračního procesu - Němcová, Darina; Bič, Josef; Formanová, Věra, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem práce je poukázat na důležitost Německa v rámci Evropské unie. Práce se skládá ze tří kapitol. První část popisuje vývoj evropské integrace od 2. světové války po součastnost. V této části se snažím nastínit, jakou roli sehrálo Německo v integračním procesu. Druhá část poukazuje na ekonomickou důležitost Německa v rámci evropské ekonomiky. Fungování německé ekonomiky má stěžejní vliv na ekonomický chod celé Evropské unie. Poslední kapitola se zabývá otázkou, jak ovlivňuje SRN svým postojem současné dění v Evropské unii. Na příkladu krize v Řecku se snažím prezentovat zásadní vliv Německa v řešení aktuálních otázek v rámci EU.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses