Vztahy Francie k bývalým koloniím Případová studie Côte d'Ivoire - Lupačová, Renata; Kváča, Vladimír, 1977-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce analyzuje a hodnotí vztahy Francie a Côte d'Ivoire od vyhlášení nezávislosti tohoto západoafrického státu na Francii v roce 1960 do současnosti. Vývoj vzájemných vztahů obou zemí zkoumá v pěti etapách: od dekolonizace po smrt prvního ivorijského prezidenta v roce 1993, v průběhu 90. let až do prvního vojenského převratu v Côte d'Ivoire v prosinci 1999, v dramatickém období volebního procesu v letech 2000-2002, během ivorijské občanské války rozpoutané v září 2002 a od obratu v mírovém procesu v roce 2007 do současnosti. Práce nabízí pohled do politické, ekonomické a společenské situace v Côte d'Ivoire a uvádí vnitřní a vnější faktory ovlivňující zahraniční politiku Francie obecně vůči frankofonní Africe a na příkladu Côte d'Ivoire.
Vedoucí práce: Vladimír Kváča
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; Francie; bakalářské práce; France; bachelor's theses