Analýza soukromých a veřejných výdajů na zdravotnictví v ČR - Kozubíková, Pavlína (2010)
Práce se zabývá financováním zdravotnictví, a to z pohledu veřejných a soukromých výdajů na zdravotní péči. První část práce obsahuje charakteristiku zdravotnictví v rámci typologie statků a seznamuje s možnostmi financování zdravotnictví. Další části práce se věnují situaci v České republice -- co tvoří veřejné a soukromé výdaje na zdravotnictví, jaký je jejich vzájemný poměr, vývoj a jejich porovnání v rámci zemí OECD.V závěru práce je provedena analýza závislosti výše soukromých výdajů na zdravotnictví na výši příjmů.