Analýza soukromých a veřejných výdajů na zdravotnictví v ČR - Kozubíková, Pavlína; Maaytová, Alena; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá financováním zdravotnictví, a to z pohledu veřejných a soukromých výdajů na zdravotní péči. První část práce obsahuje charakteristiku zdravotnictví v rámci typologie statků a seznamuje s možnostmi financování zdravotnictví. Další části práce se věnují situaci v České republice -- co tvoří veřejné a soukromé výdaje na zdravotnictví, jaký je jejich vzájemný poměr, vývoj a jejich porovnání v rámci zemí OECD.V závěru práce je provedena analýza závislosti výše soukromých výdajů na zdravotnictví na výši příjmů.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; zdravotnictví; veřejné výdaje; bakalářské práce; health service; public expenditures; bachelor's theses