Vzájemné hospodářské vztahy České republiky a Německa - Mačátová, Eva (2010)
Cílem bakalářské práce je analyzovat obchodní výměnu mezi Českou republikou a Německem od roku 2000 do současnosti a posoudit vliv zahraničního obchodu těchto zemí na českou ekonomiku. Práce se nejprve zabývá ekonomickou charakteristikou obou zemí a dále vývojem zahraničního obchodu ČR. Následuje kapitola o obchodní spolupráci ČR a Německa a poslední kapitola je věnována proexportní politice ČR.