Analýza vývoje zahraničních ekonomických vztahů mezi ČR a zeměmi Latinské Ameriky - Vančura, Jan (2010)
Práce pojednává o obchodně-ekonomických vztazích České republiky se zeměmi Latinské Ameriky se zaměřením na prioritní země - Brazílie, Mexiko, Argentina a Chile. V první kapitole charakterizuji obecně, historicky a ekonomicky latinskoamerický region. V dalších dvou kapitolách se u každé z prioritních zemí zaměřuji nejprve na její nedávný ekonomický vývoj a dále pak na vývoj zahraničního obchodu s Českou republikou, smluvním základem, strukturou exportovaného i importovaného zboží, silnými a slabými stránkami trhu dané země a příležitostmi pro české dovozce. V poslední části práce uvažuji nad možným budoucím vývojem regionu a perspektivou ekonomických vztahů s uvedenými zeměmi.