Analýza vývoje zahraničních ekonomických vztahů mezi ČR a zeměmi Latinské Ameriky - Vančura, Jan; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce pojednává o obchodně-ekonomických vztazích České republiky se zeměmi Latinské Ameriky se zaměřením na prioritní země - Brazílie, Mexiko, Argentina a Chile. V první kapitole charakterizuji obecně, historicky a ekonomicky latinskoamerický region. V dalších dvou kapitolách se u každé z prioritních zemí zaměřuji nejprve na její nedávný ekonomický vývoj a dále pak na vývoj zahraničního obchodu s Českou republikou, smluvním základem, strukturou exportovaného i importovaného zboží, silnými a slabými stránkami trhu dané země a příležitostmi pro české dovozce. V poslední části práce uvažuji nad možným budoucím vývojem regionu a perspektivou ekonomických vztahů s uvedenými zeměmi.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Argentina; Mexiko; Brazílie; Chile; Latinská Amerika; bakalářské práce; Argentina; Mexico; Brasil; Chile; Latin America; bachelor's theses